Nieuws

Mensen aanzetten tot sporten en bewegen is voor de provincie Antwerpen ontzettend belangrijk. Met het Jeugdsportfonds Camille Paulus geeft de provincie financiële steun aan organisaties die de maatschappelijke rol van sport erkennen en sportprojecten op touw zetten voor jongeren en personen met een handicap. Met het Jeugdsportfonds wil de provincie:

· jongeren en/of personen met een handicap aanzetten om te sporten

· de kwaliteit van het sportaanbod verbeteren

· de sociaal-maatschappelijke impact van sport benadrukken

· ethisch sporten promoten en de Panathlon-verklaring onderschrijven

Zowel sportclubs, sportorganisaties, scholen, jeugdverenigingen als jeugdhuizen komen voor een subsidie van het Jeugdsportfonds Camille Paulus in aanmerking.

Wil je jongeren en personen met een handicap duurzaam laten sporten? Past je sportproject binnen de sociaal-maatschappelijke waarden van het Jeugdsportfonds Camille Paulus? Dan maakt jouw project misschien kans om een subsidie te krijgen. Elk project dient aan een aantal voorwaarden te voldoen:

· Het gaat om een bovenlokale sportactiviteit voor jongeren of personen met een handicap

· Het project moet hen aanzetten tot (langdurig) sporten

· De promotie en het aantrekken van nieuwe leden moet de gemeentegrenzen overschrijden

· Het project wordt begeleid door minstens één gediplomeerde lesgever

· Binnen het project staat de sociaal-maatschappelijke functie van sportbeoefening centraal

Om projecten in te dienen zijn 2 instapdata voorzien:· 1 april voor projecten die van start gaan tussen 1 juli en 31 december.

· 1 oktober voor projecten die van start gaan tussen 1 januari en 30 juni.

Bij reële interesse vragen wij om even langs te komen om uw project toe lichten aan één van onze medewerkers. Zo weet u of uw project kans heeft om weerhouden te worden en kan u er mee verder. Ofwel geven we een aantal tips of suggesties om uw project enigszins bij te sturen.

Is 1 april te snel voor u, of loopt deze periode niet echt samen met uw werking, dan kan u zich focussen naar de volgende indiendatum van 1 oktober.

In bijlage vindt u het te gebruiken aanvraagformulier. Alle info over het Jeugdsportfonds en het reglement vindt u via deze link: http://www.provant.be/subsidies/vrije_tijd/sport/subsidies_voor_jeugd-_en_gehan.jsp?module=tcm:7-10153-4

Blijft u graag op de hoogte van alle mogelijke subsidiekanalen? Wordt u graag herinnerd aan alle deadlines voor het insturen van subsidie-aanvragen? Schrijf u dan in op onze maandelijkse nieuwsbrief. http://www.provant.be/nieuwsbrieven/uitgaves/vrije_tijd/sport/nieuwsbrief_2jg12.jsp

Recent nieuws

Alle nieuws »